Skip to content Skip to footer

Subventii si Programe de Finantare pentru Panouri Solare în România

Salutare, parteneri! Dacă ești interesat să investești în energie solară pentru afacerea ta sau pentru locuința ta, anul 2024 vine cu numeroase oportunități de finanțare și subvenții. România continuă să sprijine tranziția către surse de energie regenerabilă prin diverse programe guvernamentale și europene. În acest articol, vom explora principalele subvenții și programe de finanțare disponibile în acest an și cum poți beneficia de acestea.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024

Descriere

Programul Casa Verde Fotovoltaice este unul dintre cele mai cunoscute și accesibile programe de finanțare pentru instalarea panourilor solare în România. Administrat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), acest program oferă subvenții pentru instalarea de panouri fotovoltaice în gospodării.

Beneficii

  • Finanțare: Beneficiarii pot primi până la 20.000 de lei pentru instalarea unor panouri fotovoltaice cu putere minimă de 3 kW, cu condiția de a contribui cu 2.000 de lei din surse proprii.
  • Buget: În 2024, bugetul alocat pentru acest program este de 2 miliarde de lei, destinat pentru aproximativ 100.000 de gospodării.
  • Impact: Programul urmărește reducerea consumului de energie tradițională și promovarea surselor de energie verde, contribuind la protejarea mediului înconjurător.

Cum sa Aplici

Pentru a aplica la Programul Casa Verde Fotovoltaice, trebuie să urmărești anunțurile AFM privind deschiderea sesiunilor de înscriere și să pregătești documentele necesare pentru depunerea dosarului.

Programul ElectricUp 2

Descriere

ElectricUp 2 este un program destinat IMM-urilor și firmelor din sectorul HoReCa, având ca scop finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și stații de încărcare pentru vehicule electrice. Programul este administrat de Ministerul Energiei și este destinat să sprijine tranziția către o economie verde.

Beneficii

  • Finanțare: Până la 100.000 de euro pentru instalarea de sisteme fotovoltaice cu puterea cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp și pentru stații de încărcare pentru vehicule electrice.
  • Eligibilitate: Programul este destinat IMM-urilor și firmelor din sectorul HoReCa care doresc să reducă costurile cu energia și să sprijine mobilitatea electrică.

Cum sa Aplici

Pentru a aplica la ElectricUp 2, verifică site-ul Ministerului Energiei pentru anunțurile privind deschiderea apelurilor de proiecte și pregătește documentația necesară conform ghidului solicitantului.

Programul REPowerEU

Descriere

Programul REPowerEU face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și are ca scop sprijinirea tranziției energetice în România. Acest program oferă vouchere pentru achiziționarea de panouri fotovoltaice și sisteme de stocare a energiei.

Beneficii

  • Finanțare: Vouchere de până la 50.000 de lei pentru gospodării, care pot fi utilizate pentru achiziția de panouri fotovoltaice și baterii.
  • Impact: Programul vizează sprijinirea a aproximativ 60.000 de gospodării, contribuind la reducerea dependenței de sursele de energie convenționale și la îmbunătățirea eficienței energetice.

Cum sa Aplici

Pentru a beneficia de Programul REPowerEU, urmărește anunțurile oficiale și asigură-te că îndeplinești criteriile de eligibilitate specificate în ghidul programului.

Anul 2024 aduce numeroase oportunități pentru cei interesați de investițiile în energie solară în România. Programele Casa Verde Fotovoltaice, ElectricUp 2 și REPowerEU oferă finanțare semnificativă pentru instalarea panourilor solare și a stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice. Aceste inițiative nu doar că ajută la reducerea costurilor cu energia, dar contribuie și la protejarea mediului înconjurător și la creșterea independenței energetice.

Dacă ești interesat să aplici pentru una dintre aceste subvenții sau programe de finanțare, asigură-te că urmărești anunțurile oficiale și pregătești toate documentele necesare pentru a beneficia de aceste oportunități.

Pentru mai multe detalii și pentru a te ajuta în procesul de aplicare, nu ezita să ne contactezi. Suntem aici pentru a te sprijini în fiecare pas al drumului tău către o energie mai verde și mai sustenabilă!

Subscribe for the updates!

[mc4wp_form id="461" element_id="style-11"]

× Scrie-ne!